QUI HO FA POSSIBLE

Comissió de seguiment i d’actuació

Actualment, les persones que formen part de la comissió i que atenen confidencialment les comunicacions, queixes i denúncies són:

Núria Carulla

Sóc la Núria Carulla, voluntària de Justícia i Pau Barcelona responsable del grup de treball Nord Sud. He entrat a formar part de la Comissió del protocol arran de ser membre de la junta Lafede. M’ha interessat molt treballar sistemàticament el tema de la violència i l’assetjament sexual, per adonar-me que podem revertir situacions injustes i doloroses, i que el camí és que tothom ens sentim compromeses en la tolerància zero per anar afinant la nostra sensibilitat i l’empatia amb qui ho pugui patir.

Núria Iglesias

Sóc la Núria Iglesias i formo part de l’equip d’Oxfam Intermón. Vaig començar a introduir-me al món de les violències sexuals, especialment en l’abús infantil, dins el sector del Lleure. Amb els anys he anat ampliant la meva mirada a d’altres col·lectius i formant-me específicament en investigació de casos de violència sexual. El camí fa l’experiència i em sento feliç de formar part del camí que Lafede i les seves entitats federades van iniciar al 2018. Moltes ganes de seguir contribuint i aprenent!

Meritxell Martínez

Sóc la Meritxell, facilitadora certificada en Psicologia Orientada a Processos, experta en processos de Desenvolupament Comunitari participatius, en Teatre de l’Oprimit i en Teatre Fòrum Intercultural. Llicenciada en Educació Social i en Economia. Codirectora i Cofundadora de l’Associació La Xixa, on Treballa com a facilitadora d’acompanyaments individuals, facilitadora de grups, formadora, Curinga i realitza tasques de direcció i coordinació per a més de 25 projectes locals, nacionals i internacionals.

Pepa Martínez

Soc la Pepa Martínez Peyrats, directora de Lafede.cat. Estic des de l’inici del procés de dotar-nos d’un protocol contra les violències sexuals, i he format part de les diferents fases endegades. Fases que han estat un procés d’aprenentatge en sí mateix, i que m’han fet prendre consciència de l’important pas que com a federació hem donat. Em considero una baula més per posar en marxa aquest engranatge, assumint la responsabilitat d’aterrar aquests compromisos al dia a dia de la federació: de l’equip tècnic i dels espais de governança, principalment, i allà a on el procés ens porti.

Núria Pujantell

Soc la Núria, responsable de l’àrea d’administració de Lafede.cat. Dins de les meves atribucions em correspon la gestió dels Recursos Humans de Lafede i, per aquest motiu, formo part de la Comissió d’actuació i seguiment del Protocol per a l’abordatge de les violències sexuals. La meva incorporació a la Comissió és molt nova, no obstant he tingut una formació contínua que m’ha obert molt els ulls. Seguiré formant-me i amb moltes ganes de continuar aprenent.

Laura Rubio

Soc la Laura, tècnica de comunicació interna i acompanyament de les entitats de Lafede.cat. Fa uns anys que participo a la comissió paritària de la casa (aquella que vetlla pels drets de les treballadores) i per aquest motiu, formo part de la Comissió d’actuació i seguiment del Protocol per a l’abordatge de les violències sexuals. Amb ganes d’aprendre, formar-me i agraïda d’acompanyar persones i entitats, amb el convenciment de treballar per una tolerància zero a qualsevol classe de violència.

Isabelle Torallas

Soc la Isa, tècnica de projectes i feminismes de Lafede.cat. Vaig ficar-me en el tema de les violències i els protocols al 2018 quan com a “fede” vam començar a elaborar el nostre protocol. Com m’ha canviat la manera de veure i viure el tema! Ha estat -i continua sent- un procés transformador i enriquidor al que estic molt agraïda. Des de llavors em formo gràcies als espais oberts per les entitats i als propis d’aquesta Comissió. Estic a l’escolta de la diversitat de situacions que es donen a les entitats federades.

Ana Villellas

Sóc l’Ana, participo a l’eix de feminismes de Lafede.cat i formo part de la comissió d’actuació i seguiment del Protocol per a l’abordatge de les violències sexuals. Treballo a l’Escola de Cultura de Pau en l’àmbit de la recerca, la sensibilització i la formació sobre conflictes armats i processos de pau. Em sento compromesa amb la construcció d’espais segurs per a totes, des de l’escolta activa, l’empatia i el suport mutu i d’un camí col·lectiu cap a un mon lliure de violències.

Aquesta comissió està composada pels diferents perfils establerts en el Protocol (membres de Junta Directiva,  membres de l’Eix de Feminismes, Direcció, membres de la Comissió Paritària, Responsable de recursos humans i de prevenció de riscos laborals).

Podeu consultar la composició i atribucions de les comissions a les pàgines 29 i 30 del document del protocol

Eix de Feminisme

És un espai estable de treball de Lafede.cat compost per persones de les entitats a iniciativa voluntària, dues vocalies i un suport tècnic. S’encarrega d’impulsar la perspectiva feminista a les organitzacions amb debats, reflexions, sensibilització i incidència, tant cap a les organitzacions membres com a nivell extern.

Com a espai impulsor de l’elaboració del Protocol, va presentar-lo a l’Assemblea del mes de juny de 2019, on va ser aprovat. És corresponsable de la seva implementació, tal com es recull en les comissions de Seguiment i d’Actuació del protocol.